Familie opstellingen

 

Loop je telkens tegen dezelfde problemen aan? Op je werk, in je gezin, in je relatie? Of wil je inzicht krijgen in wat jou blokkeert, wat je tegenhoudt, je angsten of je verlangens? Of wil je simpelweg weten wat jouw plek in je familie is?

Familieopstellingen geven je de mogelijkheid om je eigen vraagstuk in te brengen. De onderwerpen kunnen allerlei levensvragen, dilemma's of thema's zijn. Opstellingen kunnen verhelderende en bevrijdende inzichten geven bijvoorbeeld over terugkerende blokkades, (on)bewuste patronen, relaties, werkproblemen enzovoort.

Familieopstellingen zijn bijzonder omdat er gewerkt wordt met 'het wetende veld'. Het wetende veld is een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, waarin zichtbaar wordt wat er jouw familie speelt. Zo worden ook de niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen zichtbaar. Als kind van je ouders maak je deel uit van een familiesysteem en neem je automatisch zaken mee in je leven.

 

Met een familieopstelling krijg je inzicht in jouw vraagstuk, en wordt je je bewust van het grotere geheel, waardoor er beweging kan komen in jouw verlangen. Een familieopstelling is geen oplossing, maar wordt het onbewuste zichtbaar. Hierdoor ben je in staat om je eigen plek in te gaan nemen en jouw levensenergie vrij te gaan laten stromen.

Het wetende veld wordt gevormd door mensen (representanten) op te stellen. Om deel te nemen aan een opstelling heb je, zowel als vraagsteller als representant, geen opleiding of kennis nodig, je openstellen is het belangrijkste. Een representant kan voor elke opstelling worden gevraagd, je hebt als altijd de keuze om nee te zeggen, dit kan bijvoorbeeld zijn als de vraag je teveel raakt. Het is van belang dat je neutraal kunt blijven.

Opstellingen werken door op zowel de vraagsteller en het betreffende familiesysteem, als op de toeschouwers en representanten. Als representant ervaar je de verschillende  posities en bewegingen, met de daarbij horende gevoelens. Dit helpt je ook persoonlijk verder. Ook komt het voor dat je als representant meer inzicht krijgt in eigen thema’s of een antwoord vindt op iets wat je zelf bezighoudt.

Kortom ook voor de representant een waardevolle ervaring!

Een familieopstelling is geen vervanging voor een arts, medicatie of andere (psychische) zorg. Raadpleeg bij psychische klachten altijd een arts / therapeut.

Themadagen

Regelmatig organiseer ik dagen rondom familieopstellingen, laat een mailbericht achter als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe data. 

Traject Groei in Zicht 

 

Naast de themadagen is er de mogelijkheid voor het traject 'Groei in Zicht' van 3 maanden. In deze maanden komen we 5 avonden bijeen met een vaste groep. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Naast familieopstellingen bestaan deze avonden uit lichaamswerk en systemische oefeningen.

Het traject biedt:

  • de mogelijkheid om je eigen vraag in te brengen

  • representant te zijn in familieopstellingen

  • systemische oefeningen rondom thema's zoals je eigen plek innemen, je verlangen, geven & nemen

  • verbinding met jouw lijf

  • de kracht van samenzijn en werken in een groep

De combinatie van lichaamswerk, landen en zijn in het nu en verbinden met je lijf, tezamen met systemische oefeningen en familie opstellingen is een krachtige methode om de verdieping op te zoeken in jezelf en met de groep. Daarnaast hebben we 2 tussentijdse individuele contactmomenten in de vorm van coach calls.

Degene die je voorgingen in het traject zien deze avonden als:

- prachtige avonden voor verdieping en ontwikkeling

- een fijne en veilige omgeving om op mijn eigen vragen te ontwikkelen

Het eerstvolgende traject start op donderdagavond in Breda. 

Data:

  • 23 september 2021

  • 14 oktober 2021

  • 4 november 2021

  • 25 november 2021

  • 9 december 2021 

De kosten voor dit traject bedragen € 395,-  incl. BTW.

Het traject gaat van start bij een deelname van 6 personen. 

Voel je een JA ? Meld je hier aan. 

Wil je meer informatie of heb je een vraag, voel je vrij om mij te bellen of stuur een mail.

Voel je welkom!