Over MIJ

SylviaCoppens-foto'sHeleen-11_bewerkt.jp
Heleen Reedijk

Ik ben Heleen Reedijk en in het dagelijks leven ben ik begeleider van (familie)opstellingen, systemisch en lijfgericht coach en trainer. Mijn missie is om de wereld een stuk mooier en zachter te maken. Dit doe ik door positieve waarde toe te voegen aan de groei van de mens. Zowel in de persoonlijke als in de professionele ontwikkeling.

Met een dosis rust, diepgang, kritische vragen, puurheid, soms rauw, en humor. Ieder in zijn eigen tempo en met de stappen die op dat moment te maken zijn. Ieder persoon is waardevol zoals hij is, ongeacht afkomst, achtergrond en de plek waar je nu staat. Mijn jarenlange ervaring in het diverse rollen en functies hebben ervoor gezorgd dat ik me kan verplaatsen in mensen op alle niveaus en in allerlei situaties. Ik geloof erin dat iedereen kan groeien. Met aandacht, rust, vertrouwen en de juiste aanpak. Met mijn kennis en ervaring help ik jou om weer dicht bij jezelf te komen en daardoor te kunnen groeien. Ik geloof erin dat je alle antwoorden zelf in je hebt, alleen kan je er zelf niet altijd bijkomen. Ik bied je de begeleiding om je hoofd, hart en lichaam weer met elkaar te verbinden. Je bent het waard!

Jarenlang heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en er bewust voor gekozen om mijn eigen bedrijf op te starten. Een keuze die voor mij staat voor stoppen met het jachtige bestaan van een carrière, omdat ik vanuit innerlijke rust en vrijheid wil bijdragen aan de ontwikkeling van de mens. Ook aan mijn eigen ontwikkeling.  Ik vind de mens niks mooiers dan er is, zowel in groepsverband als individueel. Daarvoor blijf ik me continu verdiepen in menselijk gedrag en handelen. Dit doe ik door workshops en trainingen te volgen, inspiratie op te doen en continu te ontwikkelen in (familie)opstellingen, systemisch- en lijfgericht werk, (team)coaching, psychologie, NLP, Tao, geweldloos communiceren, natuur, stilte, mindfulness en nog veel meer. En telkens terug te blijven komen bij mezelf om te zien wat het geleerde voor mij betekent. Zodat ik anderen kan inspireren en helpen ontwikkelen.

Door regelmatig lichaamsgericht werk (bv. yoga, Qi gong, meditaties) te beoefenen, regelmatig de stilte op te zoeken en veel tijd in de natuur door te brengen, verbind ik me telkens met de innerlijke rust in mijzelf. De innerlijke rust is voor mij belangrijk om telkens naar terug te keren en me niet te laten leiden door hetgeen er om mij heen gebeurd. Door de signalen die ik hierbij krijg, groei ik zelf ook dagelijks. Ieder nieuw inzicht brengt mij iets, hoe klein of hoe groot ook. In coachings- en trainingstrajecten combineer ik Oosterse en Westerse wijsheden, het beste van twee werelden.

Naast begeleider, coach en trainer ben ik trotse moeder van een zoon, partner, dans en kook ik graag, en kan ik me verliezen in een goed boek. Door te reizen doe ik inspiratie op uit andere culturen. Het geeft me een gevoel van vrijheid, energie en geluk dat ik dit alles kan combineren in mijn eigen bedrijf.

In mijn blogs lees je meer over mijn belevingen